REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na estragonu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce vařeného kuřete servírované s omáčkou z kořenové zeleniny, mléka, smetany a žampionů,ochucené nadrobno nasekaným estragonem.


Ingredience:
1300 gkuřete
200 gkořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
100 g žampionů
60 g hladké mouky
60 gmásla
150 mlmléka
100 mlsladké smetany
1kssnítky estragonu
1 kscibule
muškátový květ
máslo na orestování
voda
sůl

Postup:

1. Kuře očistíme, opláchneme, osušíme, rozdělíme na čtyři porce, cibuli oloupeme a kořenovou zeleninu očistíme
2. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, vložíme porce kuřete i všechnu zeleninu, uvaříme téměř doměkka (asi 15 minut), pak uvařené kuře i zeleninu vyndáme a vývar přecedíme
3. V kastrolku na rozehřátém másle osmahneme hladkou mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem, dobře rozšleháme, osolíme, ochutíme špetkou muškátového květu, za občasného promíchání pozvolna vaříme 20 minut a nakonec zjemníme mlékem a smetanou
4. Na kousku másla orestujeme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, uvařenou zeleninu nakrájíme na malé kousky a vše dáme do hrnce, přidáme měkké porce masa, přecedíme na ně omáčku, vmícháme na jemno nasekaný estragon a ještě 10 minut podusíme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy