REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře dušené s kari kořením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kari kořením okořeněné čtvrtky kuřete, podušené na cibulovém základě ve vývaru z kostky bujónu zjemněném smetanou.


Ingredience:
1 kscelého kuřete
1 ksvětší cibule
1/2 kskostky drůbežího bujónu
60 gmásla
1/2 lvody
1/4 lsmetany
1 lžícehladké mouky
sůl

Postup:

1. Kuře očistíme, rozdělíme na čtyři díly, opereme, osolíme a posypeme kari kořením, které rukou vetřeme do masa
2. Na rozpáleném másle v hrnci kuřecí maso ze všech stran opečeme
3. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, podlijeme vodou, přisypeme bujón a dusíme, pod pokličkou, doměkka
4. Maso vyjmeme, vývar zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku a porce kuřete necháme v zahuštěné omáčce chvíli prohřát.

Doporučení:

Takto připravené kuře podáváme s rýží, případně houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy