REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře dušené po cikánsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete podušené s cibulkami, bramborami, olivami, rozškvařenou slaninou a rajčaty.


Ingredience:
1 ks většího kuřete
800 gbrambor
200 grajčat
100 gsterilovaných cibulek
50 goleje
40 gsterilovaných oliv
30 gslaniny
mletá paprika
pažitka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
2. Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do poloměkka, pak přidáme překrájené oloupané brambory, okapané cibulky, kousky odpeckovaných oliv a na kostičky rozškvařenou nakrájenou slaninu
3. Vše společně dusíme doměkka a před koncem dušení přidáme omytá, na menší kousky nakrájená rajčata a pokrm nezahušťujeme
4. Podáváme s černým chlebem a posypeme na drobno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy