REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kukuřičné lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívancové těsto s kukuřicí a hroznovým vínem. Hotové lívance jsou zdobené ochucenou zakysanou smetanou a oblíbeným ovocem.


Ingredience:
Na lívanečky:
1 hrnekkukuřice
1 hrnekpolohrubé mouky (necelý)
3 lžícemoučkového cukru
300 mlpodmáslí
2 ksvajec
1 ksvanilkového pudingu
hroznové víno
olej
Smetanová poleva:
zakysaná smetana
šťáva z limetky
cukr
Na ozdobu:
ovoce

Postup:

1. Do mísy dáme podmáslí, vejce, kukuřici, cukr, pudingový prášek, několik kuliček pokrájeného hroznového vína a zahustíme moukou
2. Vše promícháme
3. Na pánvi s kapkou oleje děláme lívanečky, které z každé strany smažíme dozlatova
4. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, limetkovou šťávou a natíráme na lívanečky
5. Zdobíme ovocem a pocukrujeme.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy