REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kucmoch

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeský recept z uvařených brambor, zelí a škvarků. Kucmoch se někdy říkalo lidově škubánkům, ale to je jiný recept.


Ingredience:
1 kgbrambor
300 gkysaného zelí
200 gumletých škvarků
4 ksstroužky česneku
2 ksvejce
2 dlmléka
strouhanka
majoránka
petrželka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme, vaříme do měkka, pak vodu slijeme, brambory rozšťoucháme
2. Přidáme vymačkané, nakrájené zelí, umleté škvarky, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, pepřem a solí, směs důkladně promícháme
3. Pekáček vymažeme sádlem, na dno nasypeme strouhanku, urovnáme směs a pečeme v troubě vyhřáté n a 200 °C tak 25-30 minut
4. Nakonec zalijeme mlékem, v kterém jsme rozkvedlali vejce a necháme ještě 5 minut zapéct
5. Teplý kucmoch nakrájíme, posypeme petrželkou a podáváme s kyselou okurkou, nebo čalamádou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy