Klasický pokrm z krup a sušených hub smíchaných s restovaným mletým masem.
Ingredience:
250 g | krup |
200 g | mletého masa |
60 g | sádla |
50 g | sušených hub |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
strouhanka | |
mletý kmín | |
majoránka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kroupy necháme 2 hodiny máčet, poté několikrát propláchneme a osmahneme na polovině sádla, podlijeme vodou a dusíme do měkka
2. Sušené houby namočíme na také na 2 hodiny do vody, poté povaříme a nakrájíme na menší kousky
3. Na rozehřátém sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme 5-10 minut, pak přidáme drcený česnek, povařené houby, koření a promícháme
4. Poté smícháme se scezenými měkkými kroupami a přendáme do vymaštěného pekáčku sádlem, vysypaného strouhankou a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 °C na 30-35 minut
5. Podáváme teplé, nejlépe se zelným salátem.