Dort podle tohoto halloweenského receptu se připravuje ze sušenkového korpusu a krému ze sýru Philadelphia, mascarpone a vajec. Zdobený je džemem smíchaným s vodou a želatinou. Podává se „po bubácku“ se zapíchnutým nožem a bodláčím.
Ingredience:
Na dortík o průměru 15 cm: | |
Na korpus: | |
150 g | máslových sušenek |
50 g | másla |
Na krém: | |
400 g | sýru Philadelphia |
150 g | mascarpone |
3 ks | vejce |
3 vrchovaté lžíce | moučkového vanilkového cukru Vitana |
šťáva z půlky bio citronu | |
špetka soli | |
Na polevu: | |
1 sklenice | rybízového džemu (Hamé extra džem) |
1 balení | želatiny na slané i sladké Vitana |
50 ml | vody |
Postup:
- V mixéru nebo válečkem v pytlíku rozdrťte sušenky a smíchejte je s máslem pokojové teploty. Tuhou směs rozprostřete na dno dortové formy. Rozehřejte si troubu na 180 °C a sušenky v ní 10 minut pečte.
- Zatím si ve velké míse rozšlehejte elektrickým šlehačem nebo metlou všechny ingredience na krém. Ten umístěte na sušenkový korpus a ještě půl hodiny pečte. Dort by měl být po upečení na okrajích tvrdý, ale uprostřed trochu třaslavý.
- Nechte jej vychladnout na lince a následně dejte ztuhnout do lednice alespoň na několik hodin.
- Chvíli před vytažením dortu z lednice v hrnci na středním ohni rozpusťte džem s vodou a želatinou.
- Tuhý dort polévejte lehce vychladlou džemovou směsí. Podávejte „po bubácku“ se zapíchnutým nožem a bodláčím.
Recept k článku: Ochutnejte halloweenské „strašně“ snadné recepty