REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí prsa pokladená nádivkou, stočená do závitků a podušená doměkka.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
3 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
1 dlsmetany ke šlehání
kousek cibule
mletý pepř
voda
sůl
Na nádivku:
60 gtvrdého sýra
60 gšunky
10 gmásla
2 ksvajec
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si uděláme nádivku: Na rozehřátém másle prohřejeme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme rozšlehaná vejce, sůl, mletý pepř a mícháme, až se vejce srazí, pak vmícháme na jemno nastrouhaný sýr
2. Očištěná krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
3. Naplníme připravenou nádivkou, stočíme, sepneme jehlami na závitky, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji a potom je vyjmeme 4. Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, osmahneme, zalijeme trochou vody, vložíme zpět závitky a dusíme doměkka
5. Měkké závitky vyndáme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně, dobře rozmícháme, popřípadě zředíme několika lžícemi vod a povaříme
6. Šťávu přecedíme, přidáme zpět závitky, prohřejeme a podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy