REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí závitky s pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky krůtích řízků obložené šunkou a pestem, zatočené do závitků, opečené a pak podušené ve vývaru.


Ingredience:
8 kstenkých plátků krůtích řízků
8 ksplátků šunky
200 mlsmetany
125 mlkuřecího vývaru
1-2 lžícejíšky
40 gmásla nebo margarínu
šťáva z 1/2 ks citrónu
kolečka citrónu a snítky bazalky na ozdobení
pepř, sůl
Na bazalkové pesto:
2 svazkyčerstvé bazalky
2 lžíceolivového oleje
2 lžícepiniových oříšků
50 gkozího sýra
2 ksstroužky česneku
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme pesto; listy bazalky odřízneme od stonků a spolu s česnekem a oříšky nasekáme na jemno, přidáme olivový olej a nastrouhaný kozí sýr, vše osolíme, okořeníme pepřem a promícháme
2. Omyté a osušené krůtí řízky obložíme šunkou a potřeme připraveným bazalkovým pestem, jednotlivé kousky zatočíme do závitků a zajistíme párátky
3. Maso ze všech stran zprudka opečeme na másle nebo margarínu, osolíme a okořeníme pepřem, zalijeme vývarem a asi 20 minut dusíme
4. Měkké závitky vyjmeme, uchováme v teple, do pánve na výpek nalijeme vývar a smetanu a necháme chvíli povařit, pak omáčku zahustíme jíškou, pokrm vaříme dalších 2 minuty
5. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí
6. Jednotlivé porce masa servírujeme podlité omáčkou z výpeku, zdobíme kolečky citrónu a snítky bazalky.

Doporučení:

Tento recept lze podávat také ve variantě dietní; místo klasické smetany použijeme smetanu nízkotučnou, šunku použijeme libovější a máslo nahradíme margarínem. Jedna porce pak bude cca 2520 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy