REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí závitky plněné grepem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa plněné proužky mrkve, pórku a dílky grepu, srolované do závitků, dušené doměkka, servírované přelité zelenino-smetanovou omáčkou.


Ingredience:
700 gkrůtích prsou
500 mlvývaru
100 mlsmetany
2 lžícemásla
1 lžícesolamylu
2 ksrůžového grepu
1 kspórku
1 ksmrkve
mletý bílý pepř
mletý koriandr
sůl

Postup:

1. Krůtí maso nakrájíme na stejně velké plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme koriandrem
2. Mrkev i pórek očistíme, nakrájíme na proužky, jeden grep oloupeme a nožem vykrájíme dílky
3. Proužky mrkve, pórku a dílky grepu poklademe na plátky masa, srolujeme a převážeme nití 4. V hlubší pánvi na rozpáleném másle závitky ze všech stran opečeme, vyndáme je a uchováme v teple
5. Do pánve přidáme zbylou zeleninu, krátce ji orestujeme, zalijeme vývarem, vložíme zpět závitky a dusíme je doměkka, nakonec do šťávy vmícháme smetanu
6. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce studené vody, chvíli povaříme, aby omáčka zhoustla a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
7. Na talířích dozdobíme závitky zbylým grepem.

Doporučení:

V hodnou přílohou jsou například vařené brambory nebo podušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy