REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí steaky s rajčaty a mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené krůtí steaky zapečené ve směsi z rajčat, žampionů, česneku a cibulky, hotové pokladené plátky mozzarelly a zakápnuté smetanou.


Ingredience:
4 kskrůtích steaků z prsou
200 gmozzarelly
4 lžícesmetany 33 %
1 lžíce olivového oleje
1 lžícecitronové šťávy
čerstvá bazalka
máslo na vymazání
mletý pepř
sůl
Na směs:
1 lžíceolivového oleje
4 ksvětších rajčat
4 ksžampionů
2 ksjarní cibulky
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté, osušené krůtí steaky osolíme, opepříme a opečeme zprudka z obou stran na rozpáleném olivovém oleji a poté na mírném plameni maso dopečeme
2. Potom steaky přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, pokapeme citronovou šťávou a dáme stranou
3. Do pánve přidáme olivový olej, vsypeme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, očištěné na plátky nakrájené žampiony a osmahneme, pak vmícháme na drobno nasekané jarní cibulky, na menší kousky nakrájená rajčata a společně opečeme, osolíme i opepříme
4. Pak připravenou směs navršíme na opečené steaky, poklademe plátky mozzarelly, zakapeme smetanou a dáme zapéct pod rozpálený gril nebo předehřáté trouby na 180 °C
5. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy