Opečené krůtí steaky zapečené ve směsi z rajčat, žampionů, česneku a cibulky, hotové pokladené plátky mozzarelly a zakápnuté smetanou.
Ingredience:
4 ks | krůtích steaků z prsou |
200 g | mozzarelly |
4 lžíce | smetany 33 % |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | citronové šťávy |
čerstvá bazalka | |
máslo na vymazání | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na směs: | |
1 lžíce | olivového oleje |
4 ks | větších rajčat |
4 ks | žampionů |
2 ks | jarní cibulky |
2 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omyté, osušené krůtí steaky osolíme, opepříme a opečeme zprudka z obou stran na rozpáleném olivovém oleji a poté na mírném plameni maso dopečeme
2. Potom steaky přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, pokapeme citronovou šťávou a dáme stranou
3. Do pánve přidáme olivový olej, vsypeme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, očištěné na plátky nakrájené žampiony a osmahneme, pak vmícháme na drobno nasekané jarní cibulky, na menší kousky nakrájená rajčata a společně opečeme, osolíme i opepříme
4. Pak připravenou směs navršíme na opečené steaky, poklademe plátky mozzarelly, zakapeme smetanou a dáme zapéct pod rozpálený gril nebo předehřáté trouby na 180 °C
5. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.