REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z pečeného krůtího masa, ementálu, ředkviček, dochucený zálivkou z bílého jogurtu a majonézy.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
400 gpečeného krůtího masa
150 gementálu
8 ksředkviček
8 kslistů hlávkového salátu
1 kscibule
Zálivka:
100 gmajonézy
50 gbílého jogurtu
1 lžičkakari koření
sůl

Postup:

1. Upečené krůtí maso nakrájíme na nudličky
2. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno
3. Sýr nakrájíme na kostičky
4. Vše vložíme do mísy
5. Majonézu smícháme s bílým jogurtem, přidáme kari koření, osolíme a zlehka zamícháme do krůtího salátu
6. Krůtí salát podáváme na (opláchnutých a okapaných) listech hlávkového salátu a zdobíme na plátky nakrájenými ředkvičkami.

Doporučení:

Na salát používáme velkou mísu (skleněnou, porcelánovou), abychom mohli salát dobře a snadno promíchat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy