REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí rýže s celerem, brynzou a chilli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obědový salátek z kousků krůtího masa, vařené rýže, brynzy a zeleniny, ochucený chilli.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 varné sáčkyrýže Uncle Ben´s Tricolo (tj. 250 g)
800 gkrůtího masa
200 goloupaného celeru
200 gbrynzy
1 ksmenší chilli papričky
bylinky (libeček nebo petrželka)
panenský olivový olej
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme podle návodu, tj. 20 minut v osolené vodě
2. Celer pokrájíme na drobné kousky a pět minut před koncem varu přihodíme k rýži, poté vše scedíme
3. Chilli papričku posekáme na tenké plátky, bylinky obereme na drobné lístky
4. Maso rozkrájíme na velikost soust, osolíme, opepříme a dozlatova opečeme na pánvi s rozehřátým olivovým olejem (asi 5 lžic)
5. Smícháme s rýží a celerem, chilli papričkou a rozdrobenou brynzou (část můžeme použít na ozdobu)
6. Zlehka promícháme s dalšími 4 lžícemi olivového oleje a rozdělíme na talíře, podáváme zdobené bylinkami.

Poznámka:

Recept z článku Tři barvy rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy