Krůtí řízky obalené v mandlovém těstíčku, na oleji usmažené dozlatova.
Ingredience:
4 ks | krůtích řízků |
olej na smažení | |
sůl | |
Na těstíčko: | |
50 g | mandlí |
50 g | rozinek |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
mléko | |
hladká mouka | |
sůl |
Postup:
1. Krátí maso omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme a osolíme
2. Z hladké mouky, vajec a mléka vymícháme v misce těstíčko
3. Pak ho osolíme a vmícháme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oprané rozinky a oloupané, na jemno nastrouhané mandle
4. V připraveném těstíčku obalíme krůtí řízky a zvolna smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
Servírujeme s hranolkami.