REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí řízky s bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné krůtí řízky opečené dozlatova, servírované spolu s plátky šunky hojně podlité omáčkou.


Ingredience:
800 gkrůtích řízků
4 ksplátků šunky
125 mlčerveného vína
2 lžícesmetany
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkaškrobové moučky
čerstvá šalvěj
čerstvý estragon
čerstvá bazalka
čerstvý rozmarýn
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Čerstvé bylinky opereme, vytřepeme z nich vodu a nasekáme na drobno
2. Krůtí řízky omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem i bylinkami a v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova opečeme, pak je z pánve vyndáme a v předehřáté troubě zakryté udržujeme teplé
3. Pak do tuku a výpečků na pánvi vložíme plátky šunky, krátce opečeme, až zesklovatí a mírně se zakroutí, pak je vyndáme a přidáme k opečenému masu
4. Do zbylého tuku na pánvi vlijeme červené víno, vmícháme zakysanou smetanu, krátce zahřejeme, do omáčky vmícháme zbylé bylinky, zahustíme škrobovou moučkou a nakonec omáčku přes síto přecedíme
5. Na talíře nalijeme připravenou omáčku, do ní pak vložíme krůtí řízky, na ně položíme opečené plátky šunky a ozdobíme bazalkou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy