REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí řízky na jehle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované krůtí maso nakrájené na širší pruhy a napíchané na špejle, opečené doměkka, podávané se směsí orestované zeleniny, hub, rýže a arašíd.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
200 grýže
10 gsušených čínských hub
4 lžícenesolených arašídů
2 lžičkykari koření
1 ksmalého pórku
1 ksčervené papriky
1 ksmrkve
mletý pepř
voda
olej
sůl
Na marinádu:
4 lžícesójové omáčky
2 lžícemedu
1-2 lžícecitronové šťávy
1/2 lžičkykoření sambal oelek
1-2 lžíceoleje

Postup:

1. Odblaněné krůtí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, každý plátek rozdělíme na širší pruhy, potřeme marinádou ze sójové omáčky rozmíchané s medem, citronovou šťávou, olejem, kořením a necháme 2 hodiny v chladu proležet
2. Důkladně propranou rýži dáme do kastrolku, zalijeme vodou tak, aby hladina sahala asi 1 cm nad ní, osolíme a pod pokličkou uvaříme na skus
3. Houby zalijeme vodou, necháme nabobtnat, pak nakrájíme na menší kousky, pórek, mrkev i papriku očistíme a vše nakrájíme na dlouhé nudličky
4. Na rozehřátém oleji krátce orestujeme zeleninu, houby i arašídy, přidáme kari koření, sů, pepř, vmícháme uvařenou rýži a směs prohřejeme
5. Krůtí maso napícháme na navlhčené špejle, na rozpáleném oleji je ze všech stran pozvolna opečeme a hotové podáváme s připravenou rýžovou směsí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy