REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí řízky na jehle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované krůtí maso nakrájené na širší pruhy a napíchané na špejle, opečené doměkka, podávané se směsí orestované zeleniny, hub, rýže a arašíd.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
200 grýže
10 gsušených čínských hub
4 lžícenesolených arašídů
2 lžičkykari koření
1 ksmalého pórku
1 ksčervené papriky
1 ksmrkve
mletý pepř
voda
olej
sůl
Na marinádu:
4 lžícesójové omáčky
2 lžícemedu
1-2 lžícecitronové šťávy
1/2 lžičkykoření sambal oelek
1-2 lžíceoleje

Postup:

1. Odblaněné krůtí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, každý plátek rozdělíme na širší pruhy, potřeme marinádou ze sójové omáčky rozmíchané s medem, citronovou šťávou, olejem, kořením a necháme 2 hodiny v chladu proležet
2. Důkladně propranou rýži dáme do kastrolku, zalijeme vodou tak, aby hladina sahala asi 1 cm nad ní, osolíme a pod pokličkou uvaříme na skus
3. Houby zalijeme vodou, necháme nabobtnat, pak nakrájíme na menší kousky, pórek, mrkev i papriku očistíme a vše nakrájíme na dlouhé nudličky
4. Na rozehřátém oleji krátce orestujeme zeleninu, houby i arašídy, přidáme kari koření, sů, pepř, vmícháme uvařenou rýži a směs prohřejeme
5. Krůtí maso napícháme na navlhčené špejle, na rozpáleném oleji je ze všech stran pozvolna opečeme a hotové podáváme s připravenou rýžovou směsí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy