REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsíčka na přírodní způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované krůtí plátky opečené na orestované cibulce, podušené v marinádě doměkka.


Ingredience:
600 g krůtích prsou
1 lžícehladké mouky
1 lžíceoleje
1 ks cibule
voda
Na marinádu:
150 mlbílého vína
3 ksstroužky česneku
2 lžíceoleje
1 lžícenadrobno nasekaných bylinek (dobromyslu, estragonu, rozmarýnu ...)
na špičku nože majoránky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné krůtí maso nakrájíme na plátky a jemně naklepeme
2. Do misky dáme oloupané rozmačkané stroužky česneku, přilijeme olej, bílé víno,přidáme nasekané čerstvé bylinky, majoránku, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
3. Do připravené marinády vložíme krůtí maso a necháme marinovat 30 minut
4. Na rozpáleném oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme marinované plátky masa a opečeme je po obou stranách dozlatova
5. Pak přidáme zbylou marinádu, maso podusíme doměkka, měkké vyjmeme a uchováme v teple
6. Šťávu zasypeme moukou, mírně doplníme vodou, dobře provaříme
7. Do omáčky vrátíme zpět krůtí maso prohřát.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například vařené brambory a zelený salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy