REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa s kořeněnou rajčatovou salsou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené marinované krůtí maso podávané spolu se salsou z rajčat, cibule a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gkrůtích prsou
4 lžíceolivového oleje
1 lžičkaoregana
1 lžičkamleté papriky
2 ksstroužků česneku
sůl
Na rajčatovou salsu:
3 lžícenasekaných lístků koriandru
6 ksrajčat
2 kscibule
1 ksfeferonky
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Krůtí prsa očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme přes vlákno na 8 tenkých plátků
2. Do misky dáme oloupané prolisované stroužky česneku, oregano, mletou papriku, sůl, olivový olej a vše dobře promícháme
3. Maso vložíme do připravené marinády a necháme asi 30 minut marinovat
4. Mezitím si připravíme salsu; omytá rajčata rozpůlíme, zbavíme je semínek a nakrájíme na kostičky, oloupané cibule i očištěnou feferonku nakrájíme na drobno, na jemno nasekáme lístky koriandru, vše promícháme, ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme
5. Potom maso opékáme asi 6 minut na pánvi s nepřilnavým povrchem a podáváme s rajčatovou salsou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy