REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa s brusinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na oleji opečené porce krůtích prsou, dopečené v troubě, servírované nakrájené na plátky přelité brusinkovou omáčkou.


Ingredience:
4 lžícečerveného suchého vína
4 lžícebalzamikového octa
1 lžícerybízovéhoo džemu
1 lžičkahnědého cukru
100 gsušených brusinek
Na omáčku:
sůl
olej
500-600 gkrůtích prsních řízků

Postup:

1. Krůtí prsní řízek (řízky) naporcujeme, osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran
2. Opečené maso vložíme do trouby vyhřáté na 160-170 °C a pečeme cca 10-15 minut, pak necháme krůtí odpočívat zakryté v teple
3. Na pánev do výpeku přidáme brusinky, džem a trochu cukru, přilijeme víno, balzamikový ocet, vše chvíli povaříme, nakonec do omáčky zamícháme šťávu, co pustí maso
4. Prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme přelité brusinkovou omáčkou z výpeku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy