Zprudka na oleji opečené porce krůtích prsou, dopečené v troubě, servírované nakrájené na plátky přelité brusinkovou omáčkou.
Ingredience:
4 lžíce | červeného suchého vína |
4 lžíce | balzamikového octa |
1 lžíce | rybízovéhoo džemu |
1 lžička | hnědého cukru |
100 g | sušených brusinek |
Na omáčku: | |
sůl | |
olej | |
500-600 g | krůtích prsních řízků |
Postup:
1. Krůtí prsní řízek (řízky) naporcujeme, osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran
2. Opečené maso vložíme do trouby vyhřáté na 160-170 °C a pečeme cca 10-15 minut, pak necháme krůtí odpočívat zakryté v teple
3. Na pánev do výpeku přidáme brusinky, džem a trochu cukru, přilijeme víno, balzamikový ocet, vše chvíli povaříme, nakonec do omáčky zamícháme šťávu, co pustí maso
4. Prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme přelité brusinkovou omáčkou z výpeku.