Opečené plátky krůtích prsou servírované se smetanovou omáčkou.
Ingredience:
6 ks | plátků krůtích prsou |
5 lžic | olivového oleje |
4 lžíce | citronové šťávy |
3 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
175 ml | sladké smetany |
čerstvě mletý zelený pepř (černý) | |
voda | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, lehce naklepeme, osolíme a obalíme ve směsi hladké mouky s mletým pepřem, pak je zvolna opečeme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova
2. Plátky masa vyjmeme, z pánve slijeme přebytečný tuk, ale hnědé drobky opečené mouky na dně necháme
3. Přidáme máslo, citronovou šťávu, špetku cukru, podle potřeby vodu, povaříme a za stálého míchání přilijeme smetanu, dochutíme solí a ještě cukrem
4. Plátky masa vrátíme zpět do omáčky a už jen prohřejeme.
Podáváme s opečeným bramborem, těstovinami nebo rýží.