Nudličky z krůtích prsou, podušené na pánvi spolu s brokolicí, cuketou, pomerančem a dalšími ingrediencemi. Recept cca na 4 porce.
Ingredience:
400 g | krůtích prsou |
250 g | brokolice |
300 ml | pomerančové šťávy |
3 lžíce | olivového oleje |
2 ks | bobkové listy |
1 ks | pomeranče |
1 ks | cukety |
1 ks | cibule |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky, v hrnci v mírně osolené vodě vaříme 1 minutu, pak brokolici scedíme a necháme v cedníku důkladně okapat
2. Pod studenou tekoucí vodou propláchnuté krůtí maso nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, cuketu a pomeranč omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky (chemicky ošetřený pomeranč musíme oloupat, jinak pomeranč nakrájíme i se slupkou), kolečka pomeranče i cukety ještě překrájíme na čtvrtinky
3. V pánvi na rozpáleném oleji necháme cibuli zezlátnout, vmícháme krůtí nudličky, které orestujeme, pak přilijeme pomerančovou šťávu a přidáme bobkový list, vše osolíme, okořeníme pepřem a 15-20 minut pokrm podusíme
4. K měkkému masu přisypeme brokolici, pokrájenou cuketu a kousky pomeranče, vše krátce prohřejeme a můžeme servírovat.
Jako přílohu podáváme dušenou rýži.