Krůtí maso obalené v parmské šunce, podušené na zelenině, servírované přelité rajčatovou omáčkou.
Ingredience:
800 g | krůtích prsou |
100 ml | zeleninového vývaru |
4 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
8 ks | tenkých plátků parmské šunky |
2 ks | karotky |
1 ks | cukety |
1 ks | celeru |
tymián | |
sůl | |
Na omáčku: | |
100 ml | bílého vína |
4 lžíce | drcených rajčat |
2 lžíce | olivového oleje |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1/2 ks | citronu-kůra |
mletá pálivá paprika | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na 8 plátků, zlehka naklepeme, osolíme, posypeme tymiánem, zabalíme do parmské šunky a na rozehřátém oleji zabalené maso ze všech stran opečeme
2. Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme nadrobno, krátce orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme drcená rajčata, víno, necháme asi 15 minut povařit, dochutíme mletou paprikou, najemno nastrouhanou citronovou kůrou, pepřem a prohřejeme
3. Celer, karotku i cuketu očitíme, nakrájíme na tenké dlouhé nudličky, orestujeme na másle, zalijeme vývarem, vložíme opečené krůtí maso a vše dusíme doměkka
4. Medailonky servírujeme položené na zelenině a přelité rajčatovou omáčkou.
Podáváme s vařenými bramborami.