REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí medailonky v šunkovém kabátku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí maso obalené v parmské šunce, podušené na zelenině, servírované přelité rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
800 g krůtích prsou
100 mlzeleninového vývaru
4 lžíceoleje
1 lžícemásla
8 kstenkých plátků parmské šunky
2 kskarotky
1 kscukety
1 ksceleru
tymián
sůl
Na omáčku:
100 mlbílého vína
4 lžícedrcených rajčat
2 lžíce olivového oleje
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1/2 kscitronu-kůra
mletá pálivá paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na 8 plátků, zlehka naklepeme, osolíme, posypeme tymiánem, zabalíme do parmské šunky a na rozehřátém oleji zabalené maso ze všech stran opečeme
2. Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme nadrobno, krátce orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme drcená rajčata, víno, necháme asi 15 minut povařit, dochutíme mletou paprikou, najemno nastrouhanou citronovou kůrou, pepřem a prohřejeme
3. Celer, karotku i cuketu očitíme, nakrájíme na tenké dlouhé nudličky, orestujeme na másle, zalijeme vývarem, vložíme opečené krůtí maso a vše dusíme doměkka
4. Medailonky servírujeme položené na zelenině a přelité rajčatovou omáčkou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

4 tipy pro správné grilování uzenin

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

číst dále ...

Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez chemie i zbytečného cukru!

Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má zkrátka mnoho využití a zdaleka nemusí jít jen o tuhou přeslazenou pastu. Zkuste si vyrobit vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru. Zaručeně bude chutnat stejně dobře jako ta od babičky a rozhodně vám nebude stačit jen pár skleniček. Poradíme, jak na tu nejlepší marmeládu a na co si dát při vaření pozor.

číst dále ...

Odlehčený červen: snadné a lehké recepty z čerstvých surovin

Horký začátek června a nadcházející letní sezóna si říkají nejen o odlehčený šatník, ale také o lehké menu plné čerstvé zeleniny a kvalitních surovin z našich luhů a hájů. Nechte se inspirovat recepty na pokrmy, které zasytí, ale zbytečně nezatíží.

číst dále ...

Hledáte inspiraci na grilování? Vyzkoušejte recepty od MasterChefa Romana Kotláře, které připravil speciálně pro Pepsi

Léto je tady a s ním i teplé dny a večery, které přímo volají po venkovních posezeních s rodinou nebo přáteli. A co víc patří k příjemnému večeru, než skvělé jídlo? Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který se rozhodl předat něco ze svého umu. Tyto a mnohé další dobroty můžete ochutnat během léta v Pepsi foodtrucku křižující naše města.

číst dále ...

5 lehkých receptů s medem

Med obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má antibakteriální účinky a v kuchyni velmi široké uplatnění. Máme pro vás inspiraci, jak jednoduše použít med kdykoli během dne. Vyzkoušejte některý z receptů a uvidíte, jak jednoduše si můžete osladit život!

číst dále ...

Které produkty z mléka získali ocenění v soutěži Mlékárenský výrobek roku?

Před pár dny se v Národním zemědělském muzeu v Praze uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže „Mlékárenský výrobek roku 2019“. Ocenění nejlepších produktů z mléka pro rok 2019 proběhlo v rámci společensko-odborné akce „Oslava mléka“. Sedmnáctého ročníku soutěže se zúčastnilo rekordních 23 tuzemských výrobců. Výrobky byly hodnoceny celkem v 11 kategoriích.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy