REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí medailonky v šunkovém kabátku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí maso obalené v parmské šunce, podušené na zelenině, servírované přelité rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
800 g krůtích prsou
100 mlzeleninového vývaru
4 lžíceoleje
1 lžícemásla
8 kstenkých plátků parmské šunky
2 kskarotky
1 kscukety
1 ksceleru
tymián
sůl
Na omáčku:
100 mlbílého vína
4 lžícedrcených rajčat
2 lžíce olivového oleje
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1/2 kscitronu-kůra
mletá pálivá paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na 8 plátků, zlehka naklepeme, osolíme, posypeme tymiánem, zabalíme do parmské šunky a na rozehřátém oleji zabalené maso ze všech stran opečeme
2. Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme nadrobno, krátce orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme drcená rajčata, víno, necháme asi 15 minut povařit, dochutíme mletou paprikou, najemno nastrouhanou citronovou kůrou, pepřem a prohřejeme
3. Celer, karotku i cuketu očitíme, nakrájíme na tenké dlouhé nudličky, orestujeme na másle, zalijeme vývarem, vložíme opečené krůtí maso a vše dusíme doměkka
4. Medailonky servírujeme položené na zelenině a přelité rajčatovou omáčkou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy