Krůtí maso podušené na cibulce spolu s fazolkami, rajčaty a olivami.
Ingredience:
400 g | krůtích řízků |
400 g | žlutých fazolek |
160 g | rajčat |
60 g | cibulek |
12 ks | černých oliv |
3 ks | stroužků česneku |
čerstvé bylinky na ozdobu | |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Fazolky očistíme, opláchneme, delší lusky přepůlíme, oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno, omytá rajčata na osminky a olivy na kolečka
2. Krůtí maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, po obou stranách osolíme a opepříme
3. Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme kostky masa, opečeme, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka
4. Nakonec vmícháme fazolky, rajčata, olivy, dochutíme solí, pepřem a ještě chvíli povaříme.
Podáváme s vařenými těstovinami a zdobíme čerstvými bylinkami.