Opečené kousky masa krátce podušené s cibulí, žampiony a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
200 g | žampionů |
100 g | mraženého hrášku |
400 ml | kokosového mléka |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | čerstvého sekaného koriandru |
1 lžíce | kari koření |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | vegety |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky o velikosti sousta
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a očištěné žampiony na středně silné plátky
3. V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje zvolna orestujeme ze všech stran krůtí kostky dozlatova, osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve
4. Do výpeku přilijeme zbylý olej, orestujeme na něm krátce nakrájenou cibuli se žampiony, vmícháme kari koření, hladkou mouku, vše zalijeme 250 ml vody, dobře rozmícháme a nakonec přidáme kokosové mléko a vegetu
5. Do základu vrátíme opečené maso, asi 10 minut mírně podusíme, pak přisypeme hrášek, který necháme prohřát, nakonec vmícháme na drobno nasekaný koriandr a pokrm z tepla odstavíme.
Podáváme s vařenou rýží.