REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kousky masa krátce podušené s cibulí, žampiony a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
200 gžampionů
100 gmraženého hrášku
400 mlkokosového mléka
3 lžíceoleje
2 lžícečerstvého sekaného koriandru
1 lžícekari koření
1 lžícehladké mouky
1 lžícevegety
1 kscibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky o velikosti sousta
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a očištěné žampiony na středně silné plátky
3. V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje zvolna orestujeme ze všech stran krůtí kostky dozlatova, osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve
4. Do výpeku přilijeme zbylý olej, orestujeme na něm krátce nakrájenou cibuli se žampiony, vmícháme kari koření, hladkou mouku, vše zalijeme 250 ml vody, dobře rozmícháme a nakonec přidáme kokosové mléko a vegetu
5. Do základu vrátíme opečené maso, asi 10 minut mírně podusíme, pak přisypeme hrášek, který necháme prohřát, nakonec vmícháme na drobno nasekaný koriandr a pokrm z tepla odstavíme.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy