REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí kapsy v rajčatové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené řízky plněné šunkou a sýrem, podušené v rajčatové omáčce.


Ingredience:
4 kskrůtích řízků
4 ksplátků vařené šunky
1 ksbalení rajčatového pyré
70 gstrouhané goudy
2 lžíceolivového oleje
mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Krůtí řízky očistíme, omyjeme, osušíme, napříč rozpůlíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme
2. Plátky šunky přepůlíme, poklademe na řízky, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, řízky přeložíme a sepneme párátky, pak v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme a vyjmeme
3. Do pánve s výpekem vlijeme rajčatové pyré, podle potřeby dochutíme solí, pepřem, cukrem a za častého míchání přivedeme k varu, vložíme zpět řízky a zvolna dusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s bramborovým knedlíkem posypané nasekaným tymiánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy