REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůta na smetaně se žampióny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce krůty podušené spolu se žampióny na cibulovém základě, servírované podlité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
4 ksporce krůty
1 kscibule
2 dlsmetany
100 gmásla
100 gčerstvých žampiónů nebo 2 lžíce sušených hub
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžičkahladké mouky
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné a omyté porce krůty osolíme, okořeníme pepřem a opečeme na polovině dávky másla
2. V jiném hrnci zpěníme na zbylém másle drobně nakrájenou cibuli, přidáme opečené porce krůty a za občasného polévání šťávou a podlévání horkou vodou dusíme doměkka
3. Maso vyjmeme, přidáme rajčatový protlak a očištěné, na plátky nakrájené žampióny (sušené houby předem namočíme a krátce povaříme)
4. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme několika lžícemi vody a povaříme
5. nakonec do míčky přilijeme smetanu, podle chuti přisolíme, přidáme porce krůty a vše chvíli prohřejeme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme dušenou rýži nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy