Opečené porce krůty podušené spolu se žampióny na cibulovém základě, servírované podlité smetanovou omáčkou.
Ingredience:
4 ks | porce krůty |
1 ks | cibule |
2 dl | smetany |
100 g | másla |
100 g | čerstvých žampiónů nebo 2 lžíce sušených hub |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžička | hladké mouky |
pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné a omyté porce krůty osolíme, okořeníme pepřem a opečeme na polovině dávky másla
2. V jiném hrnci zpěníme na zbylém másle drobně nakrájenou cibuli, přidáme opečené porce krůty a za občasného polévání šťávou a podlévání horkou vodou dusíme doměkka
3. Maso vyjmeme, přidáme rajčatový protlak a očištěné, na plátky nakrájené žampióny (sušené houby předem namočíme a krátce povaříme)
4. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme několika lžícemi vody a povaříme
5. nakonec do míčky přilijeme smetanu, podle chuti přisolíme, přidáme porce krůty a vše chvíli prohřejeme.
Jako přílohu servírujeme dušenou rýži nebo vařené brambory.