REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupoto s houbami a bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dobře uvařené kroupy promíchané s houbami podušenými na cibulovém základě, dochucené bazalkou, česnekem a máslem.


Ingredience:
400 gkrup nebo krupek
400 gčerstvých hříbků nebo jiných hřibovitých hub
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
4 ks stroužků česneku
1 kscibule
1 lvody
špetka mletého kmínu
špetka sušeného tymiánu
hrst lístků bazalky
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Kroupy dobře propláchneme i vypereme ve studené vodě a necháme okapat
2. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, vsypeme kroupy a za stálého míchání orestujeme, pak zalijeme vodou, přidáme polovinu oloupané cibule, osolíme, uvedeme k varu a vaříme pod pokličkou doměkka
3. V hlubší pánvi zpěníme na rozehřátém zbylém olivovém oleji a 1 lžíci másla zbylou oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupené na jemno nasekané stroužky česneku, vsypeme houby a osmahneme
4. Pak je osolíme, opepříme, okořeníme špetkou mletého kmínu i tymiánu, přikryjeme a dusíme asi 10-15 minut doměkka, podle potřeby můžeme podlít trochou vody
5. Měkké kroupy slijeme, promícháme s 1 lžící másla, podušenými houbami, natrhanými lístky bazalky a podáváme.

Doporučení:

Při podávání můžeme doplnit strouhaným parmazánem nebo jiným sýrem a bazalku nahradit petrželkou. Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme je nahradit žampiony nebo hlívou ústřičnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy