REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicové knedlíky s klevelou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z krupice a dalších ingrediencí servírované přelité švestkovou klevelou.


Ingredience:
200 gkrupice
30 grozinek
4 ksžemle (rohlíky) den staré
2 ksvajec
0,5 lmléka
máslo
voda
švestková klevela
trochu citrónové šťávy

Postup:

1. Do vařícího, osoleného mléka vmícháme krupici, přikryjeme poklicí a necháme 15 minut stát
2. Žemle nakrájíme na kostičky a osmažíme je na másle dozlatova
3. Osmažené žemle vmícháme spolu s vejci do krupicového těsta, z kterého pak utvoříme šišku, tu vložíme do navlhčené a vyždímané čisté utěrky, zavážeme (necháme větší vůli, knedlík nabude!)
4. Knedlík v utěrce vložíme do vařící osolené vody a po 5 minutách ho nadzvedneme ode dna, po dalších 10 minutách varu knedlík vytáhneme, rozbalíme a nakrájíme na plátky
5. Porce knedlíků poléváme horkou klevelou, zředěnou vodou s citrónovou šťávou a s povařenými rozinkami
6. Pokrm nakonec polijeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy