REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavá kuřecí křidélka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc naložená kuřecí křidélka v pikantní marinádě z několika druhů koření, omáčky a oleje, která masu zajistí křehkost i křupavost.


Ingredience:
Na 6 porcí:
1 kgkuřecích křidélek
Kořenící směs:
2 kslahvičky omáčky Hellmann’s American BBQ
2 lžícekvalitního rostlinného oleje
1 lžičkagranulovaného sušeného česneku
1 lžičkadrceného černého pepře
1 lžičkasladké červené papriky
1 lžičkasušeného tymiánu
1 lžičkasušené cibule
Dip:
125 mlgrilovací omáčky Hellmann´s SAMBA

Postup:

1. Konce křídel odřízneme. Vložíme do mísy, posypeme kořenící směsí, přidáme olej a omáčku Hellmann´s American BBQ. Vše důkladně promícháme. Křídla necháme marinovat přes noc.
2. Rozpálíme gril, do kterého jsme si připravili uhlí a kousky dřeva a přiklopíme.
3. Křídla ogrilujeme ze všech stran do křupava, trvá to asi 5 – 8 minut, dokud nezačnou karamelizovat.
4. Podáváme s grilovací omáčkou Hellmann´s SAMBA.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmans.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy