Přes noc naložená kuřecí křidélka v pikantní marinádě z několika druhů koření, omáčky a oleje, která masu zajistí křehkost i křupavost.
Ingredience:
Na 6 porcí: | |
1 kg | kuřecích křidélek |
Kořenící směs: | |
2 ks | lahvičky omáčky Hellmann’s American BBQ |
2 lžíce | kvalitního rostlinného oleje |
1 lžička | granulovaného sušeného česneku |
1 lžička | drceného černého pepře |
1 lžička | sladké červené papriky |
1 lžička | sušeného tymiánu |
1 lžička | sušené cibule |
Dip: | |
125 ml | grilovací omáčky Hellmann´s SAMBA |
Postup:
1. Konce křídel odřízneme. Vložíme do mísy, posypeme kořenící směsí, přidáme olej a omáčku Hellmann´s American BBQ. Vše důkladně promícháme. Křídla necháme marinovat přes noc.
2. Rozpálíme gril, do kterého jsme si připravili uhlí a kousky dřeva a přiklopíme.
3. Křídla ogrilujeme ze všech stran do křupava, trvá to asi 5 – 8 minut, dokud nezačnou karamelizovat.
4. Podáváme s grilovací omáčkou Hellmann´s SAMBA.
Zdroj: www.hellmans.com.