REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krtkův dýňový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odlehčená varianta klasického krtkova dortu díky použití špaldové celozrnné mouky Pernerka na korpus a dýňovému pyré v náplni připravenému povařením a rozmixováním dýně hokaido.


Ingredience:
Na korpus:
1,5 hrnkušpaldové celozrnné mouky Pernerka
1 hrnekmléka
1/2 hrnkutřtinového cukru
3/4 hrnkuoleje
30 gholandského kakaa
2 ksvejce
1 čajová lžičkaprášku do pečiva
1 čajová lžičkajedlé sody
špetka soli
Na náplň:
2 kstvarohy
1 kstabulka vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky
1 hrnekcukru
140 gdýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně hokaido)

Postup:
  1. Veškeré sypké suroviny na korpus promísíme a poté vmícháme zbylé přísady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut.
  2. Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno a okraje vysoké cca 1,5 cm. Vydlabané těsto si dáme stranou.
  3. Na dno dortu pokládáme banány. V misce smícháme všechny ingredience na náplň a tu poté navrstvíme na banány. Nakonec náplň posypeme kousky z vydlabaného korpusu.
  4. Dost necháme v lednici alespoň 2 hodiny uležet.
Doporučení:

Vyzkoušejte pečení s celozrnnou hladkou špaldovou moukou Pernerka! Kvalitní mouka je základem pečení. A u celozrnné to platí dvojnásob. Vyzkoušejte proto při dalším pečení celozrnnou Pernerku, která je díky unikátní mlecí technologii Mlýnu Perner umletá úplně dohladka.

Více o mouce Pernerce se dozvíte zde: www.pernerka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX ZÁŘÍ 2021 – balíček plný novinek

Máme tu začátek září, návrat do školních lavic a i nový Brand Box, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Přehlídku novinek započala osvěžující kofeinová voda Tchibo Coffizz. Nabízí funkční benefity kávy – dodává energii, povzbudí mysl, udržuje ve střehu a hydratuje. Představuje čirou energii přírodního kofeinu se sílou odpovídající dvojitému espressu. Kofein ale není nositelem chuti, proto Tchibo Coffizz nechutná po kávě, ale po ovoci. K dostání je perlivá i jemně perlivá varianta s aroma citron s mátou a příchutí maracuja v praktické lahvi o objemu 0,5 l…

číst dále ...

Podzim ve znamení vín a sýrů. Přinášíme desatero správného párování

Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte.

číst dále ...

Od bramboráku po hranolky: Vyznáte se v bramborách?

Brambory jsou pevným základem české kuchyně a nabízejí velmi široké možnosti využití a úprav – od příloh přes hlavní jídla až po moučníky. Není ovšem brambora jako brambora a úspěch v kuchyni se přímo odvíjí od toho, po jakém varném typu a odrůdě brambor sáhneme.

číst dále ...

Prostříhejte se s Klasáčkem k autu!

Češi rádi soutěží a také čím dál více při nákupu potravin upřednostňují kvalitu. Proto i letošní podzim spouští Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spotřebitelskou soutěž „Stříhejte kolem dokola“, jejímž maskotem je panáček Klasáček. K účasti stačí jen kupovat výrobky se značkami kvality, jako například Klasa, Regionální potravina, Bio, které vystřihnete, nalepíte do herní karty a zašlete poštou. Hlavní cenou je roční zapůjčení 3 osobních automobilů. Soutěž probíhá od 4. října 2021 do 2. ledna 2022.

číst dále ...

Řepa, česnek, salát… čím jsou pro nás tak prospěšné? A jdou i na gril?

Jaká zelenina chutná nejvíce Čechům? Podle průzkumu ČSÚ z roku 2019 rajčata. Jejich průměrná roční spotřeba na jednoho člověka je 12 kg. Následují cibule 10,1 kg, melouny 8 kg, salátové okurky 6,3 kg, papriky 5,1 kg a hlávkový salát 2,4 kg. Na začátku 90. let jednoznačně dominovalo zelí, dříve se u nás snědlo 13,8 kg, jeho obliba ale klesla na 6,9 kg. V konzumaci zeleniny máme sice ještě rezervy, ale jedno je jisté: stále více si ji vychutnáváme nejen v syrové podobě, ale také na grilu. Na takové zajímavé informace se Akademie kvality zeptala Ing. Zuzany Přibylové, tajemnice Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Tekuté zlato: Blahodárné účinky medu, o kterých jste nevěděli

Med, tradiční sladidlo, které používáme již tisíce let, zmínky o něm bychom našli už v antické řecké mytologii. Ne nadarmo se mu také přezdívá tekuté zlato; pro naše tělo má významné zdravotní benefity, díky nimž je pro nás naprosto nedocenitelný.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy