REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička zapečená s bramborami a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na vrstvě brambor a pod nimi upečené plátky krkovice, dochucené orestovanou cibulkou a kořením, ke konci zalité šlehačkou.


Ingredience:
4 kskrkovice bez kosti
2 ksvětší cibule
cca 500 gbrambor
1/2 kelímkusmetany ke šlehání 30 %
koření na maso podle chuti (já dala Farmářský steak od Vitany)
mletá červená paprika
mletý černý pepř
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Plátky krkovice bez kostí trochu naklepeme, nařízneme okraje a okořeníme oblíbeným kořením, já jsem dala Farmářský steak od Vitany, zakápneme olejem a necháme chvilku uležet
2. Mezitím si cibuli nakrájíme na kroužky a na troše oleje ji usmažíme dozlatova (cibuli trochu osolíme, bude dříve a hezky rovnoměrně usmažená)
3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka
4. Pekáček nebo zapékací misku zlehka vymažeme olejem, poklademe na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme, lehce zasypeme sladkou mletou paprikou, na brambory dáme osmaženou cibuli, pak maso, které jsme před tím zprudka z obou stran opekli v pánvi, a nahoru zbylé brambory
5. Přiklopíme a necháme v troubě na 200 °C zapékat půl hodiny
6. Po 30 minutách přidáme půl kelímku 30 % smetany ke šlehání, opět přiklopíme a pečeme další půl hodiny, pak víko odklopíme a necháme dojít na barvu a vydusit na máslíčko.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová, volně upraveno a doplněno ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy