REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kreolská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka vhodná například jako příloha ke kuřecímu masu pečenému či grilovanému.


Ingredience:
2-3 ksrajčat
2 ksmasité papriky (červenou, žlutou ...)
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
bylinky: rozmarýn, tymián, oregano a vše, co máme rádi
citronová šťáva
kreolské koření
kajenský pepř
sůl

Postup:

1. Do kastrůlku nalijeme olej a orestujeme na něm nasekanou cibulku a stroužek česneku
2. Přihodíme nadrobno nasekaná rajčata a byliny – rozmarýn, tymián, oregano, prostě takové, co máte rádi, řádně ochutíme směsí kreolského koření a kajenským pepřem, solí
3. Po chvilce vaření můžeme přidat ještě nakrájenou červenou a žlutou papriku, zakápneme citronovou šťávou a vaříme do změknutí, tedy asi 10-15 minut
4. Takto připravenou omáčku, ještě teplou servírujeme například k pečenému nebo grilovanému kuřecímu masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy