REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křenový salát z kysaného zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z kysaného zelí, červené řepy, cibule, jablek, křenu a ochucené zálivky.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
250 gzakysané smetany
2 lžícestrouhaného čerstvého křenu
2 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícemajonézy
2 ksjablek
2 ksstředních červených cibulí
1 ksmalé červené řepy
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zelí zbavíme přebytečné vody, nakrájíme na drobno a promícháme s oloupanými, na jemno nakrájenými cibulemi
2. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka, oloupanou, na hrubo nastrouhanou červenou řepu a na jemno nastrouhaný křen
3. Vše promícháme se zálivkou připravenou smícháním slunečnicového oleje, citronové šťávy, zakysané smetany a majonézy, podle chuti osolíme i opepříme
4. Salát necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet.

Doporučení:

Podáváme ke grilovanému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy