Doma připravené těsto, vyválené, zamotané do tvaru kremrolí, po upečení plněné sněhem z bílků.
Ingredience:
6 ks | vaječných bílků |
Na sníh: | |
špetka soli | |
1 lžíce | octa |
200 ml | smetany na šlehání |
250 g | másla |
400 g | hladké mouky |
360 g | pískového cukru |
Ostatní: | |
mouka na posypání válu | |
vaječné žloutky na potření | |
moučkový cukr na posypání kremrolí |
Postup:
1. Z hladké mouky, povoleného másla, smetany, octa a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme přes noc odležet v lednici zabalené v potravinářské fólii
2. Těsto rozválíme na desce posypané moukou, nařežeme ho na tenčí dlouhé pruhy, ty pak namotáme na kovové trubičky (lze koupit formičky přímo na kremrole)
3. Namotané kremrole potřeme vaječným žloutkem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova
5. Jakmile kremrole trochu vychladnout, stáhneme je z formiček
6. Do šesti bílků přidáte 360 g pískového cukru (cukru krupice) a vyšleháme sníh ve vodní lázni, mírně prochladlý plníme do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplníme kremrole, plníme z obou stran
7. Sníh v kremrolích necháme ztuhnout, ty ještě pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.