REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kremrole z domácího těsta plněné sněhem z bílků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma připravené těsto, vyválené, zamotané do tvaru kremrolí, po upečení plněné sněhem z bílků.


Ingredience:
6 ksvaječných bílků
Na sníh:
špetka soli
1 lžíceocta
200 mlsmetany na šlehání
250 gmásla
400 ghladké mouky
360 gpískového cukru
Ostatní:
mouka na posypání válu
vaječné žloutky na potření
moučkový cukr na posypání kremrolí

Postup:

1. Z hladké mouky, povoleného másla, smetany, octa a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme přes noc odležet v lednici zabalené v potravinářské fólii
2. Těsto rozválíme na desce posypané moukou, nařežeme ho na tenčí dlouhé pruhy, ty pak namotáme na kovové trubičky (lze koupit formičky přímo na kremrole)
3. Namotané kremrole potřeme vaječným žloutkem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova
5. Jakmile kremrole trochu vychladnout, stáhneme je z formiček
6. Do šesti bílků přidáte 360 g pískového cukru (cukru krupice) a vyšleháme sníh ve vodní lázni, mírně prochladlý plníme do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplníme kremrole, plníme z obou stran
7. Sníh v kremrolích necháme ztuhnout, ty ještě pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy