V troubě upečené kremrole naplněné bílkovou a čokoládovou náplní.
Ingredience:
370 g | hladké mouky |
280 g | másla |
1 ks | zakysané smetany |
1 ks | vejce |
Na bílkovou náplň: | |
280 g | krystalového cukru |
4 ks | bílků |
Na čokoládovou náplň: | |
250 ml | smetany ke šlehání |
250 g | čokolády |
Postup:
1. Prosátou hladkou mouku smícháme se změklým na menší kousky nakrájeným máslem, zakysanou smetanou a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout
2. Potom těsto rozválíme na obdélník, rozkrájíme ho na 3 cm pruhy, které natočíme na cukrářské trubičky, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 15 minut), necháme vychladnout
3. Na bílkovou náplň vyšleháme v páře bílky s krystalovým cukrem
4. Na druhou náplň do kastrůlku se smetanou nastrouháme čokoládu a zahříváme až k varu, potom ihned sundáme z teplota, dáme zchladit i s kastrůlkem do ledové vody a nakonec smetanu vyšleháme do tuha
5. Pak vychladlé kremrole sundáme z trubiček a naplníme bílkovou nebo čokoládovou náplní.
Krémem slepovaná kolečka zdobená čokoládou a ořechy
Kremrole z domácího těsta plněné sněhem z bílků