REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kremrole II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené kremrole naplněné bílkovou a čokoládovou náplní.


Ingredience:
370 ghladké mouky
280 gmásla
1 kszakysané smetany
1 ksvejce
Na bílkovou náplň:
280 gkrystalového cukru
4 ksbílků
Na čokoládovou náplň:
250 mlsmetany ke šlehání
250 gčokolády

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku smícháme se změklým na menší kousky nakrájeným máslem, zakysanou smetanou a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout
2. Potom těsto rozválíme na obdélník, rozkrájíme ho na 3 cm pruhy, které natočíme na cukrářské trubičky, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 15 minut), necháme vychladnout
3. Na bílkovou náplň vyšleháme v páře bílky s krystalovým cukrem
4. Na druhou náplň do kastrůlku se smetanou nastrouháme čokoládu a zahříváme až k varu, potom ihned sundáme z teplota, dáme zchladit i s kastrůlkem do ledové vody a nakonec smetanu vyšleháme do tuha
5. Pak vychladlé kremrole sundáme z trubiček a naplníme bílkovou nebo čokoládovou náplní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy