REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémový koláč s hrozny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč plněný ochuceným tvarohem a zdobený půlkami hroznů, upečený dorůžova.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
250 gmásla
150 gmoučkového cukru
100 mlmléka
2 ksvajec
polovinu balíčku prášku do pečiva
tuk na formu
hrubá mouka na formu
Náplň:
250 gměkkého tvarohu
100 gmoučkového cukru
1 ksbalíčku vanilkového cukru
1 ksvejce
Na dohotovení:
200 ghroznového vína
1 ksbalíčku dortového čirého želé

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, moučkový cukr, rozklepnutá vejce, nakrájené změklé máslo, zalijeme mlékem, vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 30 minut odležet
2. Dvě třetiny těsta rozválíme na plát silný 5 mm a pomocí válečku přeneseme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku s vyšším okrajem
3. Ze zbylého těsta rozválíme rukou proužky, stočíme do spirály a poklademe na těsto do tvaru mřížky
4. Měkký tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, rozklepnutým vejcem, dáme do cukrářského sáčku, nastříkáme mezi mřížky z těsta a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 45 minut
5. Necháme ve formě vychladnout, vyklopíme, povrch ozdobíme očištěnými, na polovinu rozkrojenými hrozny a potřeme dortovým želé, které připravíme podle návodu na obalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy