REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová čočka s klobáskami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená čočka se zeleninou, slaninou, smetanou a kořením, podávaná s grilovanými klobáskami.


Ingredience:
400 gčočky
4 lžícesmetany 30 %
2 lžíceslunečnicového oleje
1/2 lžičkysušeného tymiánu
200 ml horkého zeleninového vývaru
8 ksbavorských klobás
2 ksmrkve
2 ksvětších plátků slaniny
1 kscibule
kousek celeru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Propláchnutou čočku necháme v čisté vodě přes noc namočenou, pak vodu slijeme a v nové vodě čočku uvaříme doměkka (asi 1 hodinu)
2. Na rozpáleném grilu grilujeme klobásy 15-20 minut, aby byly propečené a na povrchu zlatohnědé
3. Na rozehřátém oleji opečeme 2 minuty na nudličky nakrájenou slaninu, přidame oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na malé kousky nakrájenou mrkev i celer a tymián
4. Vše za občasného míchání opékáme zhruba 8 minut, pak přilijeme horký zeleninový vývar a vaříme ještě asi 10 minut, aby mrkev změkla
5. Nakonec přidáme uvařenou čočku, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu, prohřejeme a podáváme s grilovanými klobáskami.

Doporučení:

Klobásky grilujeme na roštu grilu, nebo je můžeme opéci na oleji na pánvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy