REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krém karamel II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z cukru připravený karamel, zalitý mléčnou hmotou, upečený v troubě ve vodní lázni.


Ingredience:
Na karamel:
100 gkrystalového cukru
15 gvanilkového cukru
1-2 lžícevody
Na mléčnou hmotu:
2 lžícecukru
3 ksvajec
3 ksžloutků
1/4 lsmetany
1/4 lmléka
Ostatní:
máslo na vymazání

Postup:

1. Krystalový i vanilkový cukr necháme rozpustit na mírném plameni s vodou a za stálého mícháme počkáme, až cukr pozvolna stejnoměrně zkaramelizuje (správnou barvu poznáme, když cukr začne mírně hnědnout)
2. Dvě až tři lžičky karamelu nalijeme do 6 malých firmiček vymazaných máslem, pomalu a opatrně formičkami otáčíme, aby se karamel zachytil nejenom na dně, ale také na bočních stěnách formiček
3. Umícháme mléko, smetanu, cukr, vejce a žloutky, mléčnou hmotu nalijeme do formiček, které pak naskládáme do kastrolu tak, aby voda dosahovala do jejich poloviny
4. Ve vodní lázní pod pokličkou vaříme v troubě při 180 °C asi 40 minut, pak necháme vychladnout a vyklopíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy