REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehký třešňový koláč s krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený koláč z mouky, cukru, vejce a másla, plněný třešňovým krémem.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké nebo polohrubé mouky
200 gmásla
100 gmoučkového cukru
1 ksvejce
mouka na pomoučení
Na náplň:
4 lžícetřešňovice (nemusí být)
285 mlsmetany 12%
700 gtřešní
200 gpřírodního krupicového cukru
100 gmletých mandlí
80 grozpuštěného másla
3 ksvajec
nastrouhaná kůra z 1 citronu
Na dohotovení_
moučkový cukr

Postup:

1. Očištěné třešně posypeme 2 lžícemi krupicového cukru, případně zakápneme pálenkou a necháme v chladu půl až 2 hodiny macerovat
2. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, moučkový cukr, chladné máslo nakrájené na menší kousky, vejce a vypracujeme těsto, z kterého vytvarujeme plošší kouli a necháme 30 minut chladit, poté těsto vyválíme na lehce pomoučené ploše a vyložíme jím formu o průměru 27 cm a dáme chladit – i do mrazáku
3. Potom korpus propícháme vidličkou, vyložíme kolečkem pečicího papríru, posypeme suchými luštěninami a 20 minut předpečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C (horkovzdušné na 170 °C), pak papír sundáme, teplotu snížíme o 10 stupňů a korpus pečeme ještě 10 minut do tmavě zlaté barvy
4. Na náplň do mletých mandlí zašleháme vejce, zbylý krupicový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, smetanu a rozpuštěné máslo, vmícháme třešně i se šťávou, kterou pustily, náplň vlijeme na korpus a pečeme ještě asi 40 minut
5. Koláč necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy