REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké mandlové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční rohlíčky s vůní a chutí po mandlích, obalené v cukru.


Ingredience:
280 gpolohrubé výběrové mouky
200 gmásla
100 gloupaných umletých mandlí
50 gpráškového cukru
2 ksžloutky
vanilkový cukr a cukr moučka na obalení
pečící papír

Postup:

1. Z povoleného másla, mouky smíchané s práškovým cukrem a pomletými mandlemi vypracujeme těsto, z kterého pak vytvarujeme malé rohlíčky
2. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem
3. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C dozlatova
4. Horké obalujeme ve směsi z vanilkového cukru a cukru moučka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy