REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z kynutého těsta, plněné tvarohem, sypané drobenkou, mákem, rozinkami a mandlemi.


Ingredience:
Rozpis na 250 kousků:
1000 ghladké mouky
750 gmásla
80 gdroždí
6 ksžloutků
125 mlmléka
1 lžícekrystalového cukru
špetka soli
Na náplň:
500 gměkkého tvarohu
100 gmoučkového cukru
2 kssáčků vanilkového cukru
2 ksvajec
Na drobenku:
50 ghrubé mouky
30 gkrupicového cukru
30 gmásla
Na ozdobení:
maková náplň
mandle
rozinky

Postup:

1. Z droždí, cukru, vlažného mléka a dvou lžic hladké mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít
2. Do větší mísy prosijeme zbylou hladkou mouku se špetkou soli, přidáme dva žloutky, vykynulý kvásek, změklé máslo, ze směsi rukama vypracujeme pevnější těsto a hned zpracujeme
3. Tvaroh utřeme s rozklepnutými vejci, moučkovým cukrem i vanilkovými cukry na hladkou náplň a hrubou mouku s krupicovým cukrem promícháme, přidáme změklé máslo a propracujeme na jemnou drobenku
4. Těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm, vykrajujeme kolečka o průměru 4 cm, rozložíme na plech, jejich střed promáčkneme prstem a naplníme tvarohem 5. Část koláčků posypeme drobenkou, část ozdobíme rozinkami, mákem nebo mandlemi, dáme do trouby a pečeme při 170 °C dorůžova (asi 15 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy