REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Královský pangasius

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené filety z pangasiuse pečené s povařenou mrkví, fenyklem, brokolicí, cibulí, špekem a citronem.


Ingredience:
600 gfiletů z pangasia
200 gbrokolice
50 gšpeku
2 ksmrkve
1 kscibule
1 kscitronu
1/2 ksfenyklu
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
1 lžíceworcesterové omáčky
1 lžičkakoření na ryby
1 lžičkacitronového pepře
sůl

Postup:

1. Očištěné mrkve i fenykl vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme do poloměkka, vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
2. Růžičky brokolice krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat
3. Očištěné filety z pangasia osolíme, vložíme do olejem vymazaného pekáčku, lehce potřeme worcesterem, posypeme kořením na ryby a citronovým pepřem
4. Pak rybu poklademe máslem, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený špek, povařenou zeleninu a plátky z dobře omytého citronu
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 15 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy