Ochucené filety z pangasiuse pečené s povařenou mrkví, fenyklem, brokolicí, cibulí, špekem a citronem.
Ingredience:
600 g | filetů z pangasia |
200 g | brokolice |
50 g | špeku |
2 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 ks | citronu |
1/2 ks | fenyklu |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | worcesterové omáčky |
1 lžička | koření na ryby |
1 lžička | citronového pepře |
sůl |
Postup:
1. Očištěné mrkve i fenykl vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme do poloměkka, vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
2. Růžičky brokolice krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat
3. Očištěné filety z pangasia osolíme, vložíme do olejem vymazaného pekáčku, lehce potřeme worcesterem, posypeme kořením na ryby a citronovým pepřem
4. Pak rybu poklademe máslem, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený špek, povařenou zeleninu a plátky z dobře omytého citronu
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 15 minut).