REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík se švestkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené králičí běhy servírované podlité švestkovou omáčkou.


Ingredience:
4 kspředních králičích běhů
50 gmásla
200 mlvody
sůl
Na omáčku:
300 gšvestkových povidel
100 gspařených, na nudličky nakrájených mandlí
100 mlrumu
1 hrstsušených švestek
1 hrstrozinek
3 lžícemásla
3 lžícehladké mouky
cukr
voda
sůl

Postup:

1. Na pekáč či zapékací misku narovnáme králičí běhy, osolíme je a obložíme kousky másla
2. Maso mírně podlité vodou upečeme doměkka, při pečení občas přelijeme nohy šťávou z výpeku
3. Do hotové švestkové omáčky, kterou jsme si připravili v průběhu pečení králičího masa, dáme běhy prohřát a pak je servírujeme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, podlité chutnou švestkovou omáčkou.

Příprava švestkové omáčky:
1. Mandle spaříme horkou vodou, pak je oloupeme a nasekáme na nudličky
2. Sušené švestky naložíme do rumu (nejlépe den předem)
3. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, zředíme ji trochou studené vody a vyšleháme metličkou
4. Přidáme švestková povidla, rozinky, švestky i s rumem, ve kterém byli naloženy a nakonec ještě mandle
5. Vše promícháme, povaříme a dochutíme cukrem a solí.

Doporučení:

Omáčka by měla být tmavá, dostatečně hustá, příjemně sladké chuti.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy