REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík s cibulovou omáčkou na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze všech stran opečené porce králíka, podušené spolu s kořením, cibulí a bylinkami doměkka, podlité vínem a vodou.


Ingredience:
1 ksnaporcovaného králíka
4 ksvelké cibule (použila jsem červené)
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček jalovce
2 ksbobkové listy
2 kshřebíčky
250 mlkvalitního červeného vína
150 gslaniny
máslo, olej nebo sádlo (jak je kdo zvyklý)
čerstvý tymián a rozmarýn
sůl

Postup:

1. Porce králíka osolíme (pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou)
2 . Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme
3. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule, osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut
4. Podlijeme vínem a necháme částečně odpařit
5. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220 °C, prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme doměkka a dohněda, v případě potřeby podléváme vodou.

Doporučení:

Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše …

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy