Ze všech stran opečené porce králíka, podušené spolu s kořením, cibulí a bylinkami doměkka, podlité vínem a vodou.
Ingredience:
1 ks | naporcovaného králíka |
4 ks | velké cibule (použila jsem červené) |
5 ks | kuliček nového koření |
5 ks | kuliček jalovce |
2 ks | bobkové listy |
2 ks | hřebíčky |
250 ml | kvalitního červeného vína |
150 g | slaniny |
máslo, olej nebo sádlo (jak je kdo zvyklý) | |
čerstvý tymián a rozmarýn | |
sůl |
Postup:
1. Porce králíka osolíme (pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou)
2 . Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme
3. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule, osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut
4. Podlijeme vínem a necháme částečně odpařit
5. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220 °C, prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme doměkka a dohněda, v případě potřeby podléváme vodou.
Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše …
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….