REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík s česnekovou majonézou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený králík, naporcovaný a podávaný s domácí majonézou.


Ingredience:
1 kskrálíka
50 gmásla
citrónová šťáva
česnek
vývar
sůl
Majonéza:
2 dloleje
2 ksžloutků
3 ksstroužků česneku
1 lžícecitrónové šťávy
sůl

Postup:

1. Králíka potřeme uvnitř i na povrchu česnekem rozetřeným se solí
2. Maso pak dáme do pekáče na část rozehřátého másla, pokapeme citrónovou šťávou, podlijeme vývarem a pečeme doměkka (při pečení králíka potíráme rozehřátým máslem a podléváme podle potřeby vývarem) Příprava majonézy: Všechny přísady musí mít stejnou teplotu!
1. Očištěný česnek jemně utřeme se solí, v misce promícháme se žloutky a za stálého šlehání po kapkách přidáváme olej
2. Když majonéza zhoustne, zředíme ji několika kapkami citrónové šťávy
3. Potom dávky přikapávaného oleje zvýšíme a nakonec vmícháme citrónovou šťávu.

Doporučení:

– Příloha: Opečené brambory a česneková majonéza.

Poznámka:

– Nemáme-li dostatek času k přípravě této majonézy můžeme místo domácí majonézy použít majolku – česnek na jemno rozetřeme, promícháme s majolkou a trochou citrónové šťávy a máme náhražku česnekové majonézy hotovou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy