REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na zelenině III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka upečené na sádle s mrkví, cibulí, česnekem, kořením a bylinkami doměkka.


Ingredience:
sůl
voda nebo vývar
150 gslaniny
1/2 lžičkykmínu
1 lžícenasekaných bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj)
2 lžícesádla
2 lžícemásla
10 kskuliček černého pepře
6 kskuliček nového koření
4 ksbobkových listů
1 ksmalé paličky česneku
1 ksvelké cibule
1 ksmrkve
1 kskrálíka

Postup:

1. Králíka očistíme, omyjeme, osušíme, naporcujeme, hustě prošpikujeme slaninou nakrájenou na silnější klínky, osolíme, vložíme do pekáčku, pokmínujeme, přidáme kuličky pepře i nového koření a bobkové listy
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, očištěnou mrkev na silnější kolečka, paličku česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky (neloupeme je), pak veškerou zeleninu přisypeme k masu do pekáčku, přidáme sádlo a podlijeme vodou nebo vývarem
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání horkou vodou nebo vývarem, potom přidáme na drobno nasekané bylinky a ještě dopékáme asi 15 minut dozlatova 4. Vypečenou šťávu zjemníme máslem, porce králíka rozdělíme na talíře, přelijeme je šťávou a servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy