REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na zelenině II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík podušený doměkka na zelenině spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1000 gkrálíčího hřbetu s kostí
400 gkeříkových rajčat
60 gmásla
50 gšpeku
2 lžíce rajského protlaku
4 ksstroužků česneku
4 ksbobkového listu
4 kssnítků tymiánu
2 ksstředně velké mrkve
2 kscibule
mletý černý pepř
cukr
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno, oloupané stroužky česneku i mrkve nakrájíme na plátky
3. V kastrolku na rozehřátém másle a na kostičky nakrájeném špeku ze všech stran maso opečeme, pak vyndáme, ve výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme česnek, mrkev, rajčátka a vše krátce orestujeme
4. Králíka vrátíme zpět k zelenině, přilijeme asi 300 ml vody, přidáme bobkové listy, dvě snítky tymiánu, přiklopíme a v předehřáté troubě při 160 °C dusíme doměkka
5. Měkké králičí maso vyndáme, do omáčky vmícháme rajský protlak, dochutíme solí, pepřem, trochou cukru, krátce povaříme, pak do omáčky dáme zpět králíka a už jen krátce prohřejeme.

Doporučení:

Servírujeme s bramborovými nočky, ozdobenými zbylým tymiánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy