REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na zelenině II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík podušený doměkka na zelenině spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1000 gkrálíčího hřbetu s kostí
400 gkeříkových rajčat
60 gmásla
50 gšpeku
2 lžíce rajského protlaku
4 ksstroužků česneku
4 ksbobkového listu
4 kssnítků tymiánu
2 ksstředně velké mrkve
2 kscibule
mletý černý pepř
cukr
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno, oloupané stroužky česneku i mrkve nakrájíme na plátky
3. V kastrolku na rozehřátém másle a na kostičky nakrájeném špeku ze všech stran maso opečeme, pak vyndáme, ve výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme česnek, mrkev, rajčátka a vše krátce orestujeme
4. Králíka vrátíme zpět k zelenině, přilijeme asi 300 ml vody, přidáme bobkové listy, dvě snítky tymiánu, přiklopíme a v předehřáté troubě při 160 °C dusíme doměkka
5. Měkké králičí maso vyndáme, do omáčky vmícháme rajský protlak, dochutíme solí, pepřem, trochou cukru, krátce povaříme, pak do omáčky dáme zpět králíka a už jen krátce prohřejeme.

Doporučení:

Servírujeme s bramborovými nočky, ozdobenými zbylým tymiánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy