REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na zázvoru a estragonu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikovaný králík, naložený přes noc okořeněný zázvorem a obložený estragonem, druhý den upečený v troubě podlitý bílým vínem a vývarem s houbami.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 kszázvoru
1 kspalice česneku
1 kskostky masoxu
4-5 ksstředně velkých cibulí
2-3 hrstilistů estragonu
2 hrstisušených hub
500 mlvody
250 mlbílého vína
150 ganglické slaniny v celku
80 gšpeku
sůl

Postup:

1. Omytého a osušeného králíka prošpikujeme klínky anglické slaniny, osolíme a okořeníme nastrouhaným zázvorem, necháme obloženého listy estragonu do druhého dne odležet
2. Druhý den vyškavříme na kostičky nakrájený špek, na ně položíme odleželého králíka (zbaveného listů a nastrouhaného zázvoru), zakrytého plátky slaniny a dáme ho do trouby vyhřáté na 200 °C, teplotu ihned snížíme na 160-170 °C a králíka zaklopíme
3. Houby povaříme v 0,5 l vody spolu s masoxem, když se králík začne připalovat, ihned ho podlijeme vývarem s houbami
4. Po hodině pečení k masu přidáme nahrubo nasekané cibule a česnek, trochu čerstvého zázvoru a pokrm podlijeme bílým vínem, za 30 minut králíka odklopíme a necháme ho zčervenat a šťávu zredukovat.

Doporučení:

Takto upečeného králíka servírujeme s bramborovým knedlíkem nebo bramborovou kaší, hojně přelitého omáčkou z výpeku.

Poznámka:

Místo listů estragonu můžeme použít i listy tymiánu nebo rozmarýnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy