REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované porce králíka pečené s bylinkami a cibulí doměkka, servírované přelité omáčkou z výpeku.


Ingredience:
1 kskrálíka bez hlavy
250 mlsuchého červeného vína
200 mlzeleninového vývaru
máslo
Na marinádu:
150 gplnotučné hořčice
125 gpřepuštěného másla
4 kscibule
3 kskuliček jalovce
3 kskuliček nového koření
pár snítek tymiánu a rozmarýnu
mletý černý pepř

Postup:

1. Očištěného králíka naporcujeme, každou porci ze všech stran důkladně opepříme, potřeme silnou vrstvou hořčice a dáme do pekáčku
2. Maso zasypeme oloupanými, na kolečka nakrájenými cibulemi, novým kořením, jalovcem, přidáme snítky bylin, přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do ledničky na dva dny uležet
3. Po dvou dnech podlijeme králíka zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, stáhneme plamen a zvolna pod pokličkou dusíme 1 hodinu, maso jednou obrátíme
4. V této fázi odklopený pekáček vložíme do trouby a pečeme při 180 °C tak 1,5 hodiny doměkka
5. Bylinky, koření i měkké maso vyjmeme, do výpeku s cibulí přilijeme červené víno, za stálého míchání chvíli povaříme, omáčku zjemníme máslem, podle chuti osolíme, maso vrátíme zpět a už jen vše krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme například s chlupatým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy