REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované porce králíka pečené s bylinkami a cibulí doměkka, servírované přelité omáčkou z výpeku.


Ingredience:
1 kskrálíka bez hlavy
250 mlsuchého červeného vína
200 mlzeleninového vývaru
máslo
Na marinádu:
150 gplnotučné hořčice
125 gpřepuštěného másla
4 kscibule
3 kskuliček jalovce
3 kskuliček nového koření
pár snítek tymiánu a rozmarýnu
mletý černý pepř

Postup:

1. Očištěného králíka naporcujeme, každou porci ze všech stran důkladně opepříme, potřeme silnou vrstvou hořčice a dáme do pekáčku
2. Maso zasypeme oloupanými, na kolečka nakrájenými cibulemi, novým kořením, jalovcem, přidáme snítky bylin, přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do ledničky na dva dny uležet
3. Po dvou dnech podlijeme králíka zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, stáhneme plamen a zvolna pod pokličkou dusíme 1 hodinu, maso jednou obrátíme
4. V této fázi odklopený pekáček vložíme do trouby a pečeme při 180 °C tak 1,5 hodiny doměkka
5. Bylinky, koření i měkké maso vyjmeme, do výpeku s cibulí přilijeme červené víno, za stálého míchání chvíli povaříme, omáčku zjemníme máslem, podle chuti osolíme, maso vrátíme zpět a už jen vše krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme například s chlupatým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy