REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na víně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka potřené se solí utřeným česnekem, opečené na cibulce a dopečené v troubě doměkka.


Ingredience:
1 kskrálíka
4 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 dlčerveného vína
2 lžícerajského protlaku (kečupu)
hladká mouka
rostlinný olej
vývar (voda)
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka, naporcujeme, opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme oloupanými, rozetřenými stroužky česneku
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme porce králíka a ze všech stran opečeme
3. Podlijeme vývarem, dáme do trouby, zakryjeme, pečeme při 200 °C za občasného obracení a podlévání vývarem téměř doměkka, pak odkryjeme a dopečeme doměkka
4. Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, vmícháme víno i rajský protlak, krátce povaříme, pak porce masa vrátíme zpět a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy